In het najaar van 2002 hebben de voorzitter van het oprichtingsbestuur Marianne van der Kamp en vioolbouwer Robert Walters aan de wieg gestaan van kamerorkest Touché, dat vanaf het begin gedirigeerd wordt door András Czifra.

Kamerorkest Touché is een strijkorkest en bestaat uit enthousiaste, gevorderde amateurmusici uit Rotterdam en omstreken. Iedere week wordt op maandagavond het repertoire ingestudeerd in de aula van het Auris College, Malmöpad 60 te Rotterdam - Oosterflank van 20.00 tot 22.30 uur. Met enige regelmaat vinden er groepsrepetities plaats onder leiding van professionele musici.

Kamerorkest Touché wil gemotiveerde amateurmusici de gelegenheid bieden om deel uit te maken van een kamerorkest, dat streeft naar een zo hoog mogelijk niveau. Daarnaast wil het jonge musici de kans geven om podiumervaring op te doen. Boven alles geldt, dat het plezier in samen musiceren voorop staat.

Kamerorkest Touché wil een breed publiek in de regio aanspreken met een gevarieerd en verrassend repertoire tijdens de vaste concerten, die tweemaal per seizoen plaats vinden. Ook wordt er regelmatig opgetreden met diverse solisten, ensembles, andere orkesten en koren.

Meespelen

Speelt u een strijkinstrument op een behoorlijk niveau en bent u nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op en bezoek eens een repetitie.

Donateur worden

Ook dat kan. Via uw bijdrage helpt u niet alleen om de financiële toekomst van Touché er rooskleuriger te laten uitzien… u hebt met een jaarlijkse bijdrage van dertig euro ook recht op één vrij toegangskaartje van €12,50 voor het voor- en het najaarsconcert (een donateurschap van €60 of meer geeft recht op twee kosteloze toegangskaartjes). Kortom: een jaarlijkse bijdrage van dertig euro geeft één vrije toegang per luisterrijk concert en betekent minder financiële kopzorgen voor het orkest! U kunt uw bijdrage overmaken op bankrekening NL26 INGB 0009 5922 70 t.n.v. Kamerorkest Touche, onder vermelding van donatie 2017 én uw e-mailadres (dit i.v.m. onze digitale mailing).  

Orkest Login